Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

BAKINI RECEPTI DALMATINSKE ZAGORE

Tradicionalna kuhinja Dalmatinske zagore temelji se i dan danas na starim receptima naših baka. Pođite s nama i kušajte: soparnik, puževe na seljački te tradicionalni dalmatinski kruh i pršut. Kao dio doživljaja prvi Vas vodimo na slikovitu splitsku tržnicu. Tamo počinje cijela priča i tamo se rađa naša tradicija. Osjetite radost na nepcu pri upoznavanju raznolikosti okusa vrhunskih domaćih jela koju nadopunjavaju odlična mjesna vina. Iskustvo je neprocjenjivo. Pozivamo Vas da nam se pridružite u potrazi za autohtonim jelima naših baka te u kulinarskim radionicama gdje ćemo pripremati soparnik i peku kao što se nekad pripremalo. Zavirit ćemo također u didove podrume pune vina vrhunske kvalitete i utažiti žeđ.


okusi tradicionalnih jela Dalmatinske zagore; posjet slikovitoj splitskoj ribarnici; dvije kulinarske radionice; posjet vinarijama te kušanje autohtonih sorta vina uz stručnu enološku prezentaciju


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća: 1. dan Split; 2. Sinj – Omiš; 3. dan Kaštela. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe. U svakom programu osim navedenih atrakcija siguran je smještaju prostorima s dvije, tri ili četiri zvjezdice (prema zahtjevu gostiju) uključujući doručak, ručak i večeru, prijevoz, a prema potrebi i gradske vodiče te pratitelja tijekom putovanja. Vođenje je moguće na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, hrvatskom i poljskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su informativnog karaktera i nisu obavezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads