Kruh se peče ispod peke u Kaštil Slanici

Kaštil Slanica poznata je od 12. do 14. stoljeća kao sigurno utočište omiških gusara. Od 14. stoljeća bila je postaja za trgovinu solju, a danas je spomenik kulture iz 16. stoljeća i restoran u koji mnogi rado zalaze. S razlogom! Smješten u srcu kanjona rijeke Cetine, s prirodnom kulisom kristalno zelene rijeke, bjeline kanjona i Otoka ljubavi, Kaštil Slanica svoju gastronomsku ponudu veže uz okruženje i prošlost, jela iz Cetine, mora i omiške stine. Domaći kruh ispod peke zaštitni je znak našega restorana. Pripremljen na način na koji su ga pripremali naši stari, koristeći vatru i peku, priprema se i danas svakodnevno u našem restoranu. Jedinstvenost pripreme koja se oslanja na dalmatinske običaje, svakom gostu daje nezaboravan doživljaj.

Kulinarska radionica pripreme kruha ispod peke odvija se u izvornim uvjetima, na kominu uz pucketanje vatre i miris dima; mentorstvo domaćice prenijet će svakom gostu i male tajne, čiji rezultat se duboko ureže u sjećanje

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednog do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Omiš; 2. dan: kulinarska radionica u Kaštil Slanici; degustacija pripremljenog kruha; ručak u Kaštil Slanici; 3. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do 50 osoba. Smještaj je moguć u pansionu Radmanove mlinice s tri zvjezdice, kao i u hotelskom s tri ili četiri zvjezdice te privatnom smještaju s tri zvjezdice. Prijevoz je u vlastitom aranžmanu pri dolasku i odlasku iz destinacije, dok je odlazak na izlet u vlastitom aranžmanu ili u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom i ruskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Omiš

AGENCIJA


Omnivia

ADRESA

Poljički trg 2, 21310 Omiš

Visit us on instagram