Zdravstveni turizam

Wellness nije jedina opcija. Poboljšajte svoje zdravlje uz gastronomiju i prirodne blagodati

Dalmacija, a posebno Split, dom su brojnih luksuznih hotela i ljetovališta koji nude sve što je potrebno za opuštanje i revitalizaciju. Spa centri opremljeni su saunama, masažama, tretmanima ljepote i teretanama koje pružaju posjetiteljima priliku da se osjećaju bolje nego ikad. Osim toga, mnogi hoteli imaju bazene s morskom vodom, što je dodatni wellness bonus.

Međutim, wellness nije jedini. Jedan od ključnih aspekata zdravlje jest prehrana, a mediteranska kuhinja poznata je po svojim koristima za tijelo. Dalmacija obiluje restoranima i konobama koji poslužuju autentičnu lokalnu hranu spremljenu po povijesnoj recepturi. Svježa riba i morski plodovi, maslinovo ulje, voće i povrće te vina s najboljih položaja sastojci su koji su ključni za uravnoteženu prehranu. Osim toga, znate li da je  dalmatinska prehrana pri UNESCO-u zaštićena kao nematerijalno kulturno dobro te je kao takva detektirana kao jedan od temelja dugovječnosti Dalmatinaca?

Ne zaboravimo i mediteransku klimu s blagim zimama i toplim ljetima koja pruža idealne uvjete za opuštanje i fizičku aktivnost tijekom cijele godine poput joge, meditacije, fitnessa, hodanja ili trčanja.

OTKRIJTE

Što
posjetiti?

Hoteli i ljetovališta s wellness ponudom
Istražite ponudu hotela u Splitu i Dalmaciji te osigurajte tretman u najboljim wellness, fitness i Spa centrima. U Dalmaciji posluju poznati međunarodni hotelski brendovi tako da će baš svatko pronaći nešto za sebe.
Blagotvornost morske vode
Vrijeme da se prepustite dalmatinskim plažama i uzmete ono najbolje od njih. Morska voda dokazano je ljekovita. More sadrži sve elemente važne za naš život – natrij, magnezij, kalciji, kalij, silicij, čak srebro i zlato. Morska voda duboko prodire u kožu i time omogućuje djelovanje minerala i elemenata u tragovima. More također sadrži alge koje obiluju mineralnim tvarima, potiču obnavljanje stanica I jačaju imunitet. Zahvaljujući svom sastavu morska voda olakšava bol i smanjuje upale. Zato kupanje u moru donosi olakšanje osobama koje pate od reume, artritisa, bolova u leđima i mišićima. A tu je i čisti morski zrak, zasićen negativnim ionima koji olakšava disanje i povoljno djeluje na osobe koje boluju od astme.
Sunčanje
Znate li da veliki dijelovi Dalmacije imaju više od 120 sunčanih dana godišnje? Sunčanje donosi ne samo lijep ten nego nas opskrbljuje i vitaminom D koji je izuzetno potreban organizmu. Da biste dobili vitamin D ne morate se sunčati na najvećoj vrućini. Za sunčanje odaberite prijepodnevne ili večernje sate.
Mediteranska prehrana
Riba, morski plodovi, maslinovo ulje, svježe voće i povrće te kapljica vrhunskog vina sinonim su za zdravu i kompletnu prehranu koja blagotvorno utječe na organizam. Dalmacija je kolijevka mediteranske gastronomije. Istražite lokalnu kulturu i ponude te se prepustite užitku bez opterećenja da ste naudili vlastitom tijelu. Otkrijte zašto je ovdašnju kuhinju prepoznao čak i UNESCO.

INFORMACIJE

Pronađite sve što vam

treba

Sve potrebne informacije možete pronaći u nastavku

Destinacija kroz cijelu godinu

Predsezona i posezona nude jedinstvene prilike turistima da dožive destinaciju izvan najveće gužve.

Predsezona

Uživajte u srednjoj Dalmaciji neposredno prije ljetnih vrućina i izbjegnite gužve. Predsezona je idealno vrijeme za posjet Dalmaciji. Tko rano rani dvije sreće grabi!

Posezona

Posezona u srednjoj Dalmaciji nipošto nije kraj ljeta. Temperatura ostaje ugodna do studenog, savršeno za produljenje vašeg boravka!

Visit us on instagram