Press

13.04.2024.

Održan 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu

U Splitu se od 10. do 13. travnja 2024. godine održavao šesti po redu Međunarodni kongres o ruralnom turizmu u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ te drugih organizatora među kojima je bila i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Na kongresu je prisustvovala i direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović gdje je sudjelovala na panelu po nazivom Enogastronomija – prilika za poduzetnike i užitak na kojem se razgovaralo o važnost enogastronomije kao neraskidivoj poveznici s destinacijom te potencijalima koje nudi za daljnji razvoj turizma u Hrvatskoj.

Detaljnije informacije pronađite ovdje!

12.04.2024.

Prijavite se na akciju Najiznajmljivač

I ove godine održava se akcija Najiznajmljivač, izbor najboljih hrvatskih privatnih iznajmljivača, koju organizira Hrvatska turistička zajednica u partnerstvu s Novim listom, a prijave su moguće od 29. travnja do 30. rujna 2024. godine.

Detaljnije informacije pronađite ovdje!

28.03.2024.

Biokovo te Crveno i Modro jezero uvršteni pod UNESCO geoparkove

Izvršni odbor UNESCO-a odobrio je dodavanje 18 lokacija u mrežu UNESCO-vih globalnih geoparkova. Na području Hrvatske kao geopark izabrani su Biokovo – Imotska jezera pri čemu ih je UNESCO istaknuo kao sjecište mediteranskih i srednjoeuropskih krajolika i kultura.

UNESCO-va oznaka Global Geopark stvorena je 2015. Njom se prepoznaje geološka baština od međunarodnog značaja.

Detaljnije informacije pronađite ovdje!

19.03.2024.

Krenule prijave za Održivu kulturnu turističku destinaciju

Već sedmu godinu zaredom, Europska putnička komisija (ETC) nastavlja dodijeljivati Nagrade za održivu kulturnu turističku destinaciju.

Tema ovogodišnjeg izdanja Nagrada za održivu kulturnu turističku destinaciju je “Europska suradnja za pametne i održive kulturne turističke destinacije”. Nagrade će biti dodijeljene kulturnim turističkim destinacijama koje su postigle značajne rezultate poput poboljšanja iskustva posjetitelja, poštivanja tradicija i uključivanja lokalnih zajednica.

Prijave su otvorene za sve turističke destinacije diljem Europe, nacionalne, regionalne i lokalne vlasti, turističke zajednice i udruge, organizacije za upravljanje destinacijama, muzeje, interpretacijske centre, kulturne rute, festivale i kulturne nevladine organizacije.

Detaljnije informacije pronađite ovdje!

Dvije plaže Srednje Dalmacije uvrštene među 100 najboljih na svijetu

Britanski portal BeachAtlas objavio je izbor 100 najboljih plaža na svijetu u sklopu Golden Beach Awards 2024. Na prestižnoj listi našle su se i dvije hrvatske plaže, plaža Bačvice u Splitu i tunel za podmornice na Visu.

Detaljnije informacije pronađite ovdje!

3. Kongres obiteljskog smještaja

Hrvatska udruga obiteljskog smještaja organizira 3. Kongres obiteljskog smještaja, koji će se održati 14. i 15. ožujka 2023. godine u hotelu Radisson Blu Resort & Spa Split. Treći kongres usmjeren je na unaprjeđenje kvalitete i održivog razvoja u obiteljskom smještaju, s naglaskom na podizanje svijesti iznajmljivača o važnosti održivosti i autentičnosti turizma.

Detaljnije informacije pronađite u priopćenju ovdje!

Razvoj Dalmatinske zagore – splitskog zaleđa

Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Splitu i Institutom za turizam potpisala je ugovor o izradi Akcijskoga plana razvoja Dalmatinske zagore – splitskog zaleđa.

Gastro brediranje SDŽ

Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije pokrenula je novi korak u brendiranju Splitsko – dalmatinske županije kao gastronomske destinacije. Detaljnije informacije dostupne su u nastavku.

Visit us on instagram