Tradicionalni okusi Dalmacije

Vjerujemo da je poslovica preko želuca ravno u srce najbolji način upoznavanja Dalmacije.

LOKACIJA

Omiš, Brač, Split, Solin

Našu gastronomsku priču počet ćemo u okolici Omiša gdje ćemo okusiti pravi dalmatinski soparnik te specijalitete karakteristične za rijeku Cetinu.

Sljedeći na putu je Split s velikim bogatstvom ribljih specijaliteta kao što su gregada i školjke na buzaru. Pokazat ćemo Vam peškariju na kojoj se već stoljećima svaki dan prodaje svježa riba. Posjetit ćemo također slikoviti Brač na kojem će naša nepca upoznati okus vitalca te izvrsnih mjesnih vina. Ljubiteljima slatkiša sigurno će se svidjeti torta hrapaćuša. Da Vaša radost bude veća, naučit ćemo Vas u kulinarskim radionicama kako pripremiti nekoliko tradicionalnih jela. Za kraj ćemo posjetiti uljaru gdje ćemo upoznati pravu kraljicu Dalmacije – maslinu i njezino intenzivno zeleno ulje.

kušanje vrhunskih vina i upoznavanje autohtone gastronomske ponude; tečaj kuhanja tradicionalnih dalmatinskih jela; upoznavanje kulturno-povijesnih lokaliteta poput Dioklecijanove palače u Splitu, Omiša te otoka Brača

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća: 1. dan Omiš; 2. dan Split (riblja tržnica); 3. dan Brač; 4. dan Solin. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe. U svakom programu osim navedenih atrakcija, osiguran je smještaj u prostorima s dvije, tri ili četiri zvjezdice (prema zahtjevu gostiju) uključujući doručak, ručak i večeru, prijevoz, a prema potrebi i gradski vodiči te pratitelj tijekom puta. Vođenje je moguće na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, hrvatskom i poljskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su informativnog karaktera i nisu obavezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

AGENCIJA


Ilijada d.o.o.

ADRESA

Kralja Zvonimira 14/IV 21000 Split
21000 Split

TELEFON

STRANICA

OSTALI PROGRAMI

Doživite vinski okuse srednje Dalmacije
Doživite vinski okuse srednje Dalmacije
Doživite vinski okuse srednje Dalmacije
Doživite vinske okuse srednje Dalmacije

Visit us on instagram