Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

46 Staze na
Google Street View I još mnogo više na dohvat ruke

Google Street View

Sanjate li o opuštanju, najljepšem zalasku sunca i smiraju dana, srdačnim ljudima i odmoru kakav zaslužujete, dođite u srednju Dalmaciju.

Stići ćete u prekrasne mediteranske krajolike jedinstvene ljepote i kristalno čistog mora, uživat ćete u zdanjima svjetske kulturne baštine, zelenom zaleđu i živopisnim gradovima bogate povijesti.

Za ljubitelje pješačenja i boravka u prirodi, kreirali smo čitavu mrežu šetnica i pješačkih staza na obali i otocima koje će ispuniti vašu potrebu za ugodnim aktivnim odmorom, ali i upoznavanjem zanimljivih mjesta, prekrasnih krajolika, povijesnih znamenitosti i običaja te za kušanjem autohtonih jela našeg podneblja.

Krenite od najlakših šetnica koje su namijenjene najširem krugu šetača te prolaze brojnim uvalama i stoljetnim šumama. Prekrasan ambijent, mediteranska, ali i kontinentalna vegetacija u unutrašnjosti regije te ugodna klima pružit će vam zadovoljstvo, ugodu i okrijepiti vam zdravlje tijekom cijele godine.

U srednjoj Dalmaciji nalaze se zanimljive tematske staze koje u sebi objedinjuju priče o povijesti i običajima, prirodnim atrakcijama, ali i legendama, povijesnim osobama i događanjima.

Onima koji žele nešto zahtjevnije i teže pješačke staze, preporučujemo unutrašnjost obale i otoka gdje će, osim pješačenja, moći planinariti zahtjevnijim stazama, umoriti se, ali za taj napor bit će nagrađeni najljepšim pogledima, pejzažima i jedinstvenim zalascima sunca.

Želite li zaista upoznati srednju Dalmaciju, pješačke i biciklističke staze te planinarski usponi, najbolji su turistički vodiči ovoga kraja.

Dođite i otkrijte svoj odmor iz snova.

Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije

digital nomads