Propisi za prijavu

Published in Nautički turizam

Sva strana plovila preko 3 m dužine i sva plovila s motorom snažnijim od 4 kW (neovisno o dužini) moraju se prijaviti u lučkoj ispostavi.

Za prijavu je potrebno:

Potvrda ili odgovarajuća isprava o registraciji
Dokaz da je plovilo ispravno i sposobno za plovidbu
Dokaz o vlasništvu ili pravu posjedovanja plovila
Isprave kojima se dokazuje osposobljenost za upravljanje plovilom
Važeću policu osiguranja
Prijava posade, crew list

Dodatno:

Prijaviti radio-stanicu ako se nalazi na brodu
Prijaviti opremu za podvodne aktivnosti
Prijaviti pomoćnu brodicu ako je dulja od 3 m i s motorom snažnijim od 4 kW
Kompas i važeće pomorske karte i peljari

Ako nema ispravu o registraciji, lučka kapetanija obavlja i naplaćuje pregled brodice na licu mjesta. Polica osiguranja može se također ishoditi u lučkoj kapetaniji. Popis posade ovjerava lučka kapetanija ili ispostava. Vlasnik plovila dužan je prijaviti svaku izmjenu članova posade.

Ako je vlasnik stranog plovila osoba koja ima stalni boravak u inozemstvu, dužan je opunomoćiti osobu koja će zapovijedati plovilom u Hrvatskoj.

Prije izlaska iz zemlje (samo morskim putem), plovilo treba odjaviti kod lučkog kapetana, a izlazak se upisuje u plovidbenu dozvolu.

More in this category: Jedriličarske regate »

HTZ 2021 dig nomadi Central Dalmatia 2560x1440

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. Prilaz braće Kaliterna 10/I, p.p. 430, 21000 Split,  Tel/fax: +385(0)21 490 032, 490 033, 490 036 Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

htz hr-HR

logo odrzivi razvoj 160

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok