Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Google disk – upravljanje dokumentima

Da bi se moglo pristupiti virtualnom prostoru Google disk (Google Drive) potrebno je: imati otvoren Google korisnički račun (Google Account) (za pristupanje preko Internet pretraživača) i / ili preuzeti Google Drive s interneta (za pristupanje preko čvrstog diska). https://www.google.com/drive

Dio Google diska (Google Drive) su

  • Google dokumenti (Google Documents): dokumenti, prezentacije, obrasci ili proračunske tablice koji se automatski spremaju na Google disk.
  • Google obrasci omogućuju provođenje ankete ili brzu izradu popisa članova tima pomoću jednostavnog obrasca na mreži. U proračunskoj tablici potom možete pogledati uredno organizirane rezultate.
  • Google crteži
  • Više od 100 aplikacija na Disku pomaže vam u poboljšanju sadržaja. Instalirajte neku od aplikacija iz Zbirke za Disk u Chrome web-trgovini i isprobajte.

Svi dokument spremljeni na Google disku se mogu razmjenjivati sa korisnicima Google diska. Moguće je i dopustiti komentiranje i rasprave vezane za dokumente koji se razmjenjuju ili objaviti dokumente na internetu.

Disk vam za početak daje 15 GB besplatnog prostora za internetsku pohranu na Googleu tako da na njemu možete čuvati fotografije, priče, projekte, crteže, snimke, videozapise – sve što želite. Vaša pohrana podržava Disk, Gmail i Google fotografije tako da možete pohranjivati datoteke, spremati privitke e-pošte i sigurnosno kopirati fotografije izravno na Disk. Kada vam bude potrebno, kupite veći plan za pohranu u oblaku.

Datotekama na Disku možete pristupiti sa svakog pametnog telefona, tableta ili računala. Kamo god idete, datoteke idu s vama.

Možete uključiti i pozvati druge da pregledaju, preuzimaju i surađuju na datotekama po vašem izboru. Nije potreban privitak e-pošte.

digital nomads