Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Bike&Bed smještajne jedinice

Iz godine u godinu je sve više registiranih smještajnih jedinica, konkurencija jača i sve je nemilosrdnija, Mnogi ljudi “ žive turizam” i nerijetko se iseljavaju iz svojih kuća, stanova,a sve u svrhu iznajmljivanja.

Na žalost ostaju i nepopunjeni u određenim periodima, te često pribjegavaju drastičnom rušenju cijena najma pa čak i u  sezoni. Svako skidanje cijena, narušava dignetitet destinacije i svrstava nas u “jeftinu” destinaciju.

Koliko god sam protivna tome da cijene rastu u nebesa, toliko nisam za opciju “skidanja” cijena. Činjenica jest da je najskuplji smještaj onaj koji ostaje prazan, ali strategija popunjavanja je nešto na čemu se unaprijed treba raditi.

Dobro planiranje kako unaprijediti i ponuditi svoju smještajnu jedinicu, a da pri tome ne skidamo cijenu, donosi nam dugoročne rezultate.

Moj savjet bi bio “SPECIJALIZIRAJTE SE”, pronađite prednost svoje smještajne jedinice i kao takvu ju ponudite tržištu. Da li su to neki PET FRIENDLY,  BIKE FRIENDLY ILI KID’S FIENDLY programi; svaki od njih Vas zasigurno ističe od nekog tko to nema u vašoj blizini.

U zadnje vrijeme se dosta govori o BIKE&BED certificiranju smještanih jedinica i na koji način se specijalizirati kao takva. Pa evo nekoliko naputaka za sve one koji su zainteresirani za certifikaciju BIKE&BED objekta:

  1. Stranica www.dalmatia-bike.com će vam pružiti sve potrebne informacije o samoj registraciji i načinu na koji doći do takvog certifikata.
  2. Ukoliko ste u nemogućnosti financirati neke od navedenih zahtjeva, postoje razne subvencije, nepovratna sredstva koja su vam dostupna i preko kojih možete dobiti odgovarajući poticaj za unaprijeđenje vašeg smještaja.
  3. Ne pristupajte ovome ukoliko ne možete biti fleksibilni s dužinom noćenja za ovakovu strukturu gostiju. Oni će nekada trebati samo jedno noćenje, a nekada više. Dobro je što cikloturisti ipak preferiraju dolazak u pred ili post sezoni , kada nisu tolike gužve , te kada se sigurnije i ugodnije mogu prepustiti vožnji.

Za sve one koji nemaju ovakvih mogućnosti u svojim smještajnim jedinicama, toplo preporučam da se uklope u program neke od domaćih agencija, te na taj način isto tako mogu pružiti raznovrsnu ponudu koju će agencija za njih odraditi.

 

digital nomads