Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Ženska duša u poljima Dalmacije

U Dalmaciji se kaže da je maslina kao majka – bez obzira koliko daleko od nje otišli i koliko ju dugo ostavljali u samoći, svojim će Vam plodovima pokazati svu svoju ljubav čim joj se vratite. S druge je strane vinova loza poput žene – ne posvetite li joj pažnju svaki dan i ne naklonite li se svakom njezinom trsu, od nje nećete dobiti ništa. Pođite na putovanje na kojemu ćete upoznati obje dame – nježnu i brižnu maslinu i kapricioznu ljepoticu vinovu lozu. Njih dvije isprepliću se po poljima cijele Dalmacije i susreću svaki dan na trpezarijskim stolovima. Posjetit ćemo ih u poljima na kojima rastu, saznati kako dozrijevaju te kako iz njihovih plodova dobivamo vrhunske proizvode koji su temelj na UNESCO-om popisu zaštićene mediteranske prehrane. A za kraj ćete otkriti i kako sve to znanje primijeniti u vlastitoj kuhinji.

posjet vinogradima i vinarijama u dalmatinskom zaleđu; razgled Brača uz degustaciju maslinovog ulja; posjet kaštelanskom masliniku i vinogradu uz degustaciju; razgled Splita uz show cooking; razgled Kaštela uz cooking class

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do osam dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet Sinjskoj krajini, degustacija vina i lokalnih specijaliteta; 2. dan: Imotski, posjet vinogradu uz degustaciju vina; 3. dan: razgled Brača uz degustaciju maslinovog ulja; 4. dan: posjet poljima u Kaštelima, degustacija vina i maslinovog ulja te cooking class; 5. dan: Split i show cooking. Aranžman se može realizirati od 1. travnja do 31. listopada za grupe od dvije osobe do šest osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim vozilima, kombijima, gliserom ili trajektom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads