Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Zaboravljeni kutci zagore

Dosta Vam je gradske buke i žurbe? Rado biste zastali, vratili se u prošla vremena i udahnuli mir? Nešto biste pritom novo vidjeli, ponešto i naučili, nešto novo isprobali? Krenite s nama po dalmatinskom zaleđu, zavirimo u zaboravljene kutke naše povijesti, isprobajmo stare zanate, omirišimo tradiciju zajedno. Uživajmo u „običnom“ danu, jednostavnosti imotskih kamenih kuća i strmih uskih ulica. Potražimo nadu i vjeru u lokalnim crkvicama, potražimo snagu u zidinama napuštenih tvrđava. Posjetimo Sinj i okolicu, uvjerimo se da priroda još uvijek miriše, da se u mlinu još uvijek okreće kotač, da kovač još uvijek potkiva, da se tradicionalna nošnja i obuća ručno izrađuju. Okupimo se oko stola, kušajmo lokalne specijalitete i nazdravimo čašom domaćeg vina!

posjet Splitu, Gati (priča o Meštroviću), Imotskom (tvrđava Topana, lokalne crkvice), Gardunu (Tilurium), Trilju, Grabu (mlinica), Gali (proizvodnja nošnja i opanaka), Sinju (Muzej Cetine / Alke), Radošiću, etno-agro parku

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Split, Gata, Modro jezero, ručak, Crveno jezero, Imotski, večera, noćenje; 2. dan: doručak, Gardun, Trilj, ručak, Grab, Ruda, Gala, Sinj, večera, noćenje; 3. dan: doručak, razgled Sinja, Radošić, ručak, posjet etno-agro parku, večera, noćenje; 4. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od šest osoba do 25 osoba. Smještaj je moguć u hotelu sa 3* ili apartmanima sa 4* dok je prijevoz moguć kombijem ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

Ostali programi agencije

digital nomads