Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

VINSKI OKUSI SREDNJE DALMACIJE

Sve entuzijaste vina pozivamo da nam se priključe u otkrivanju autohtonih sorta vina srednje Dalmacije poput Plavca malog, Crljenaka, Kujunđuše, Bogdanuše i drugih. Probat ćemo i lokalni svjetlozlatni pjenušac. Vjerujemo da ćemo Vas moći ugodno iznenaditi njihovom kvalitetom. Sigurni smo da će Vam se osim vina svidjeti i ljepota prirode i ambijenta u kojem ćemo boraviti. U svakoj vinariji koju ćemo posjetiti čekat će Vas stručni enolog koji će za vrijeme degustacije pričati o svojim vinima. Osim toga upoznat ćemo se s procesom proizvodnje vina. Da Vaša slika Dalmacije bude potpuna, pokazat ćemo Vam također čaroliju Splita, najbolje očuvane rimske palače na svijetu, Trogira, grada sa 4000 godina povijesti te bajkovitog otoka Hvara.


uživanje u raznolikosti okusa autohtonih sorta vina; posjet poznatim vinarijama i podrumima; upoznavanje s procesom proizvodnje vina, razgledavanje gradova upisanih na UNESCO-vu listu: Splita i Trogira, razgledavanje otoka Hvara


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća: 1. dan Kaštela – Trogir; 2. dan Hvar; 3. dan Imotski – Omiš; 4. dan Split. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe. U svakom programu osim navedenih atrakcija osiguran je smještaj u prostorima s dvije, tri ili četiri zvjezdice (prema zahtjevu gostiju) uključujući doručak, ručak i večeru te prijevoz, a prema potrebi i gradske vodiče i pratitelja tijekom puta. Moguća je realizacija na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, hrvatskom i poljskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su informativnog karaktera i nisu obavezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads