Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

UBERITE SVOJU MASLINU

Ništa ne govori „Dalmacija“, kao što je plavo nebo, prekrasna obala i stabla maslina spremna za branje. U samo nekoliko minuta postat ćete dio tradicije koja se njeguje generacijama uz prekrasnu hrvatsku obalu. Težak život dalmatinskih težaka oživit će pred Vašim očima i na trenutak ćete vidjeti kako je bilo živjeti i raditi na ovim prostorima u davno zaboravljenim vremenima. Uz stručnu pomoć naučit će te kako brati masline na pravi način jer posebnost dalmatinskih maslina je da se beru ručno i tako održavaju tradiciju živom. Ova stabla, besprijekorna čuda prirode, nude ne samo mogućnost da doživite nasljeđe različitih kultura i ljudi koji žive na ovim prostorima stoljećima, već nude i mogućnost da se vratite kući s posebnim sjećanjem te bocom svježe napunjenom „tekućim zlatom”.


upoznavanje s poviješću maslinarstva u Hrvatskoj; upoznavanje s tradicijom branja maslina; prešanje maslina u ulje; kušanje ulja i radionica o maslinovom ulju; izlet na gradsku tržnicu i upoznavanje lokalnih proizvoda


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak (opcija razgled grada); 2. dan posjet masliniku; 3. dan izlet na gradsku tržnicu i kasni odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu sezone branja maslina (načelno u listopadu i studenom) za grupe od minimalno dvije osobe. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri ili pet zvjezdica dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads