Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

U DOMOVINI SVJETSKI POZNATOG ZINFANDELA

Bez dvojbe možemo reći da je domovina čuvenog Zinfandela u našoj Hrvatskoj. U uvjetima mediteranske klime koja se odlikuje blagim zimama i toplim ljetima okupanim suncem, nastaju vina koja se odlikuju idealnim rasporedom alkohola, kiselina, minerala, tanina, boje, proteina i vitamina. Dopustite nam da Vas upoznamo s hrvatskom sortom Crljenak, koja je genetski identična sa Zinfandelom. Okusit ćemo i autohtonu sortu Dobričić te upoznati njezinu ulogu u obitelji Zinfandela. Predstavit ćemo Vam također najpoznatije dijete Zinfandela – autohtonu sortu Plavac mali. Vinarije koje ćemo posjetiti izabrali smo vrlo pažljivo prema njihovoj kvaliteti. U svakoj od njih čekat će Vas enolog koji će uz degustaciju pričati o svojem vinu te procesu proizvodnje.


uživanje u raznolikosti okusa autohtonih sorta vina obitelji Zimfandela; degustacija ukupno 24 vrste kvalitetnih i vrhunskih vina; posjet poznatim vinarijama i podrumima; upoznavanje s procesom proizvodnje vina


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri dana. Okvirni program aktivnosti obuhvaća: 1. dan: Omiš; 2. dan: Šolta; 3. dan: Hvar; 4. dan: Kaštela. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe. U svakom programu osim navedenih atrakcija osiguran je smještaj u prostorima s dvije, tri ili četiri zvjezdice (prema zahtjevu gostiju), uključujući doručak, ručak i večeru te prijevoz, a prema potrebi i gradske vodiče te pratitelja tijekom puta. Moguća je realizacija na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, hrvatskom i poljskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su informativnog karaktera i nisu obavezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads