Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Tragovima baštine Zagore i otoka

Ljubiteljima povijesti i gastronomije ovo putovanje predstavlja odličan način kako kroz oživjelu baštinu upoznati jedinstvenost destinacije koja je oduvijek bila na razmeđi kultura. Zbog čega su Grci, Rimljani, Osmanlije, Slaveni i mnogi drugi žarko željeli vladati ovim područjem? Zašto su uspijevali toliko dugo ovdje boraviti da se ostavština njihovih kultura može vidjeti na svakom koraku, bilo kroz kamene spomenike, kroz parcelizaciju zemljišta i uzgoj poljoprivrednih kultura, bilo kroz gastronomiju, pjesmu, ples? Krenut ćemo s doručkom na klisuri s pogledom na Split i otoke, posjetiti jedinstveni Muzej alke, putovati rijekom Cetinom, kušati vina dalmatinskog zaleđa u kombinaciji s tradicionalnim delicijama. Spuštanjem na obalu nastavit ćemo morskom avanturom, tragovima Antike, mediteranske kuhinje i prirode koja ostavlja bez riječi.

Dalmatinska zagora i krstarenje otocima; tematske staze s krajolicima i autohtonim jelima i vinima; poznate i manje poznate lokacije uz druženje s lokalcima; dva lokaliteta s UNESCO-ve liste (Split, Starogradsko polje)

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od sedam do četrnaest dana. Okvirni program aktivnosti za sedmerodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Salona, Split; 2. dan: Kliška tvrđava, Sinj; 3. dan: Trilj, ručak u imotskoj vinariji, Crveno i Modro jezero; 4. dan: plovidba do Hvara, kupanje; 5. dan: Hora, Stari Grad, Malo Grablje, Hvar; 6. dan: plovidba do Brača, Škrip, staza Herkules, pastirsko selo, kamenoklesarska škola u Pučišćima; 7. dan: iskrcaj u Splitu, odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu od svibnja do listopada za grupe od osam do 12 osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 4* dok je prijevoz moguć kombijem, minibusom i guletom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads