Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

TRAGOM PJESME U KAMENU

Koliko je škrt krški krajolik Dalmatinske zagore, toliko je bogata kulturna baština koju je iznjedrila. U toj kulturnoj baštini posebno se izdvajaju pjesnici Dalmatinske zagore koji čine važan dio hrvatske književne antologije. Aranžman se sastoji od obilaska lokaliteta u Dalmatinskoj zagori koji su od velikog značaja za hrvatsku književnu povijest. Radi se o rodnim mjestima velikih hrvatskih pjesnika, mjestima njihovih života i stvaranja, kao i o mjestima koja su se našla u njihovim djelima. Pridružite se programu prvenstveno namijenjenom za grupe kojima je povijest i književnost Dalmacije od interesa temeljem nastavnog ili stručnog sadržaja. Ukoliko istovremeno želite obići i proučiti ostale društvene aspekte i prirodne ljepote Dalmatinske zagore, potražite trag pjesme u kamenu i nećete požaliti.

lokaliteti od značaja za hrvatsku književnu povijest: Knin (Dinko Šimunović), Vrlika (Milan Begović), Slime (Ivan Pupačić), Zadvarje (priča o Hasanaginici), Imotski (Vlado Gotovac), Vrgorac (Tin Ujević)

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Knin i tvrđava – Split i Dioklecijanova palača; 2. dan Slime, rodna kuća Josipa Pupačića – Zadvaraje – Imotski – Vrgorac; 3. dan Zaostrog (franjevački samostan) – fotosafari u dolini Neretve – muzej Narona u Vidu. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 15 do 200 osoba. Smještaj je moguć u hotelima od dvije do četiri zvjezdice i hostelima. Prijevoz se odvija autobusom. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i hrvatskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads