Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Tragom pjesme u kamenu

Posjetite Dalmatinsku zagoru, prvorazrednu destinaciju kulturnog turizma, krenite tragom pjesme u kamenu. Škrt je ovaj kraj. Kamen na kamenu. Stijena do stijene. Ali kao što nježan cvijet pronađe način da nikne iz stijene, tako i ovaj kraj potiče umjetnike da rastu i razvijaju se, prenoseći nam najskrivenije misli – ispod kamena! Dođite u Dalmatinsku zagoru, mjesto velikog značaja za hrvatsku književnu povijest. Ovdje su rasli na razne načine Dinko Šimunović, Milan Begović, Ivan Pupačić, Vlado Gotovac, Tin Ujević… Povedite naše najmlađe i priuštite im da upoznaju skrivene kutke domovine, čitajući njihova djela na samom izvoru nastanka. Neka sva njihova osjetila upiju slike i omoguće im da razumiju trenutak inspiracije crpljen iz škrtoga kamena.

posjet Kninu, Kninskoj tvrđavi i Kninskom muzeju; Vrlika, Imotski – franjevački samostan, Modro i Crveno jezero, Vrgorac – rodno mjesto Tina Ujevića, Zadvarje – priča o Hasanaginici, Medov Dolac

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do šest dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Knin, posjet Kninskoj tvrđavi; Sinj – obilazak Muzeja Sinjske alke; 2. dan: vožnja do Dubaca i ulazak u Dalmatinsku zagoru; Slime i obilazak rodne kuće Josipa Pupačića; vožnja do Zadvarja –Hasanagina kula; 3. dan: Imotski – obilazak spomenika Tina Ujevića te Modrog i Crvenog jezera; posjet Vrgorcu i obilazak Kule. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 3* i 4* ili hostelima dok je prijevoz moguć autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom jeziku te na svim svjetskim jezicima, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads