Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

TRADICIJSKO JEDRENJE NA GAJETI FALKUŠI

Otkrijte tajne gajete falkuše, drevne ribarske brodice, koja je simbol tisućljetne ribarske tradicije grada Komiže i otoka Visa. Otplovite s nama u prošlost i jedrite na ovom svjetski poznatom povijesnom brodu viškim arhipelagom, jednim od deset posljednjih mediteranskih rajskih oaza. Osim jedrenja prošetat ćete otokom Biševom, popeti se na vrh otoka Visa, uživati u pogledu na vinograde i maslinike, ubrati sezonsko bilje i kušati autohtone otočke proizvode. Otok Vis, osim svojih prirodnih ljepota, ima vrlo bogatu povijest. Od davnina Vis je poznat kao grčki polis. Grci, Rimljani, Slaveni, Mlečani, Austrijanci, Francuzi i Britanci – svi su vladali otokom Visom kroz različita razdoblja povijesti. Pođite s nama i posjetite najvažnije povijesne lokalitete.

teorija jedrenja latinskim jedrom; aktivnosti: skidanje pomičnih bočnih stranica falki, baratanje konopima i alatima, izrada tradicionalnih čvorova; jedrenje latinskim jedrom uz regate; razgledavanje prirodnih fenomena

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak; 2. dan razgled Komiže, prezentacija gajete falkuše i jedrenje; 3. dan jedrenje oko otoka Biševa – Modra špilja – selo Poje; 4. dan jedrenje južnom stranom otoka Visa – Komiža / uvala Stiniva / Zelena špilja; 5. dan opuštanje; 6. dan jedrenje i ribarenje na gajeti; 7. dan Vis discovery tura; 8. dan odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu od ožujka do studenog za grupe od 6 osobe do 12 osoba. Smještaj  je moguć u privatnim kućama / apartmanima s dvije, tri, četiri ili pet zvjezdica, dok je prijevoz moguć kombijem i džipom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads