Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Tajne Dioklecijanovog podzemlja

Split je grad mnogih podzemnih misterija, ali možda najtajanstveniji datira još iz antičkih vremena. Doživite potpuno originalnu i nezaboravnu avanturu. Započnite svoje putovanje iznad zemlje u drevnom gradu Saloni samo 5 km sjeveroistočno od Splita. Zatim ćemo Vas odvesti do podzemlja kako biste vidjeli Dioklecijanov 1700-godišnji akvadukt. Svaki gost dobiva sigurnosnu opremu prije početka turneje, a posjetitelji putuju pod zemljom oko 1 km kroz akvadukt sve dok prolaz ne postane preuzak za putovanje. Naš konačni cilj je splitski centar gdje ćemo istražiti podrume ispod palače koji zauzimaju oko polovice površine same palače. Dioklecijanova palača je jedini živi spomenik ovoga tipa na svijetu. I pod zemljom i iznad nje povijest priča priče stare više od 1700 godina i predstavlja čudo koje vrijedi posjetiti.

istraživanje ruševina Salone; ulazak u podzemni vodovod s vodičem i speleologom; kretanje kroz akvadukt duljinom oko 1 km; obilazak Dioklecijanove palače iznad i ispod zemlje; razgledanje Dioklecijanovih podruma

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak u Split, prijava; 2. dan: doručak, tajne Dioklecijanovog podzemlja, lagani ručak; 3. dan: doručak, odlazak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od tri osobe do sedam osoba. Smještaj je moguć u privatnom smještaju sa 3* ili 4* u srcu Dioklecijanove palače dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Prijevoz od smještaja do Salone i Dioklecijanova vodovoda i natrag uključen je u cijenu, kao i tradicionalno jelo i korištenje zaštitne opreme (ribolovne čizme i kaciga). Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads