Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Stazama sunčeve svjetlosti

Istražite otok Hvar na dva kotača. Biciklističke ponude su jedinstvena prilika da upoznate najljepši dio Hvara daleko od gužve i užurbanosti. Vozeći se uskim ulicama najstarijeg grada na Hvaru, prolazimo kroz stoljeća života. Istražujući najstarije primjere srednjovjekovne parcelacije s mirisnih staza Hvara krećemo prema jednoj od najljepših uvala na Jadranu – Vrboskoj. Slijedi vožnja bicikla kroz guste borove šume, potom malo kroz Jelsu kako bismo opet osjetili žegu grada, a onda ponajljepši dio – maslinici i vinogradi. Ovdje otkrivamo posve drugačiju sliku Hvara i mirniji način života od onog na obali. Na sunčanim obroncima otoka, u pratnji domaćih vodiča koji će s Vama podijeliti svoju pravu ljubav u ovom mediteranskom raju, osjetit ćete lokalni duh Hvara i dopustiti nam da za Vas stvorimo nezaboravno iskustvo na otoku.

vožnja biciklom po otoku Hvaru (Pitve, Stari Grad, Starogradsko polje, uvala Vrboska, Jelsa), vinogradi, maslinici; degustacije vina i maslinovog ulja uzgojenih na otoku Hvaru; odmor na plažama otoka Hvara

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od pet dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak na otok Hvar, prijava i smještaj; 2. dan: „Stazama sunčeve svjetlosti”; 3. dan: moguća organizacija biciklističke ture s posjetom vinariji i degustacijom vina; 4. dan: slobodan dan za relaksaciju i odmor na plaži; 5. dan: odlazak s otoka Hvara. Aranžman se može realizirati od 1. svibnja do 31. listopada za grupe od pet do 14 osoba. Smještaj je moguć u privatnom smještaju sa 3, 4 i 5*, u kući za odmor ili vili na otoku Hvaru za minimalni boravak od pet dana dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji uz nadoplatu. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads