Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Slatka Dalmacija

Povijest ne čine neke daleke godine ili spektakularni događaji upisani u stare arhive i pomno čuvani u staklenim vitrinama. Povijest su divni običaji i navike koje su jednom ušle u način života ljudi i s ljubavlju se prenose novim generacijama. Povest ćemo Vas u obilazak Dalmacije iza brda i uz more, prateći neprekidno slatku nit povijesti utkane u recepte tradicionalnih slastica. Iako servirani na kraju i često zanemareni, kolači itekako zaslužuju našu punu pažnju. Sastojci od kojih se rade, način pripreme i serviranja, kriju puno više povijesti negoli se čini na prvi pogled. U dalmatinskom zaleđu upoznat ćemo Vas s pravom kraljicom – imotskom tortom, a u UNESCO-vom biseru Trogiru servirat ćemo rafiole. Na otoku Braču kušat ćete jedinstvenu hrapoćušu, a među ulicama povijesnog centra Splita otkrit ćemo vam mnogobrojne slatke zalogaje.   

posjet Imotskom; kušanje torte i sljubljivanje s vrhunskim lokalnim likerom; obilazak otoka Brača, priča o kamenu i hrapoćuši; razgled gradova pod UNESCO-vom zaštitom Trogira i Splita uz kušanje lokalnih deserata

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do četiri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: razgled Imotskog i okolice uz kušanje torte i sljubljivanje s lokalnim likerom; 2. dan: posjet otoku Braču, razgled otoka uz degustaciju lokalnih proizvoda i deserata; 3. dan: razgled Trogira i Splita uz degustaciju lokalnih slatkiša. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do šesnaest osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim vozilima, kombijima, gliserom ili trajektom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads