Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

PUTEVIMA DALMATINSKIH MLINICA

Program je namijenjen učenicima, studentima i mladima iz inozemstva i Hrvatske, posebice organiziranim školskim i fakultetskim grupama koje se žele upoznati s tradicionalnim načinom života i običajima Dalmacije. Putovanje obuhvaća obilazak slikovitih lokacija uz krške rijeke gdje se nalaze mlinice. Čut ćete predavanja o njihovoj povijesti kao i o velikoj važnosti u svakodnevnom životu te priče i legende. Kako su edukativna putovanja djece i mladih pretežno interdisciplinarnog karaktera, putovanje obuhvaća i obilazak drugih kulturno-povijesnih i prirodnih atrakcija posebno onih vezanih uz posebnosti krških vodotoka. Na ovom putovanju upoznat ćete područje Dalmacije od izvora Cetine do Imotskog na kontinentu, odnosnu Split i okolne gradove na obali.

Vrlika:  Lelasove mlinice, Grapske mlinice i vrela rijeke Grab; mlinice na rijeci Vrljici i Žrnovnici; plovidba od ušća Cetine do Radmanovih mlinica; Solin: Gašpina mlinica, Pantan – fortifikacijska mlinica

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Vrlika – Obilazak Lelasove mlinice – Grab – razgled Grapskih mlinica i vrela rijeke Grab; 2. dan Imotski: mlinice na rijeci Vrljici – Imotski i imotska jezera – plovidba od ušća Cetine do Radmanovih mlinica; 3. dan mlinice na rijeci Žrnovnici – Solin: Gašpina mlinica. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima od dvije do četiri zvjezdice i hostelima. Prijevoz se odvija autobusom. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i hrvatskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads