Putevima dalmatinskih mlinica

Program je namijenjen učenicima, studentima i mladima iz inozemstva i Hrvatske, posebice organiziranim školskim i fakultetskim grupama koje se žele upoznati s tradicionalnim načinom života i običajima Dalmacije. Putovanje obuhvaća obilazak slikovitih lokacija uz krške rijeke gdje se nalaze mlinice. Čut ćete predavanja o njihovoj povijesti kao i o velikoj važnosti u svakodnevnom životu te priče i legende. Kako su edukativna putovanja djece i mladih pretežno interdisciplinarnog karaktera, putovanje obuhvaća i obilazak drugih kulturno-povijesnih i prirodnih atrakcija posebno onih vezanih uz posebnosti krških vodotoka. Na ovom putovanju upoznat ćete područje Dalmacije od izvora Cetine do Imotskog na kontinentu, odnosnu Split i okolne gradove na obali.

Vrlika:  Lelasove mlinice, Grapske mlinice i vrela rijeke Grab; mlinice na rijeci Vrljici i Žrnovnici; plovidba od ušća Cetine do Radmanovih mlinica; Solin: Gašpina mlinica, Pantan – fortifikacijska mlinica

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Vrlika – Obilazak Lelasove mlinice – Grab – razgled Grapskih mlinica i vrela rijeke Grab; 2. dan Imotski: mlinice na rijeci Vrljici – Imotski i imotska jezera – plovidba od ušća Cetine do Radmanovih mlinica; 3. dan mlinice na rijeci Žrnovnici – Solin: Gašpina mlinica. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima od dvije do četiri zvjezdice i hostelima. Prijevoz se odvija autobusom. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i hrvatskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

LOKACIJA

Vrlika, Grab, Imotski, Cetina, Žrnovnica, Solin

AGENCIJA

Eklata

ADRESA

Osječka 11, 21000 Split

TELEFON

Visit us on instagram