Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Putevi bračkog kamena – iz zemlje u vječnost

Brački kamen – simbol i temelj otoka Brača, pokretač i prokletstvo jer suživot otočana s kamenom nigdje nije toliko isprepleten kao na Braču. Svojom ljepotom osigurao je vječnost i ostavio neizbrisiv trag po cijelom svijetu utkan u palače, katedrale, mostove. Putevi bračkog kamena odvest će Vas u rimski kamenolom Rasohe gdje su robovi vadili kamen za potrebe gradnje Dioklecijanove palače. Džipovima u off road ambijentu otkrit ćemo Vam skrivene putove, povijest suhozida i gomila koja puno govori o suštini otoka. Kroz najstarije naselje Škrip i u bogatom Muzeju otoka Brača, preko tradicionalnog klesarskog mjesta Donji Humac, uz asistenciju klesara izradit ćete kameni suvenir u galeriji obitelji Jakšić. U Pučišćima ćemo posjetiti kamenoklesarsku školu, jedinu aktivnu klesarsku školu u ovome dijelu Europe.

Off road obilazak otoka s posjetom mjestima Škrip, Splitska, Donji Humac, Pučišća; prezentacije u Muzeju otoka Brača i kamenoklesarskoj školi; posjet galeriji obitelji Jakšić; obilazak rimskog kamenoloma Rasohe

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: obilazak najstarijeg mjesta na otoku i Muzeja otoka Brača; 2. dan: obilazak mjesta Splitska i rimskog kamenoloma Rasohe; 3. dan: obilazak mjesta Donji Humac, obližnjim kamenolomima i galeriji obitelji Jakšić; 4. dan: obilazak mjesta Pučišća i kamenoklesarske škole. Aranžman se može realizirati u periodu od travnja do studenog za grupe od dvije osobe do 24 osoba. Smještaj je moguć u hotelima i apartmanima dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads