Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Povijesni putovi srednje Dalmacije

Mnogi ne vole povijest. Ne pamte godine i događaje, ličnosti i ratove. Mi Vam nudimo povijest na drugačije načine. Krenite povijesnim putovima, hodajte starim stazama kojima su nekada hodali rimski carevi, ali i obični plebejci. Pritom Vas nećemo zadržavati samo na gradskim ulicama. Planinarit ćemo, obilaziti stare cestovne putove, posjećivati arheološka nalazišta i upoznavati povijest na licu mjesta. Kada dođe večer, dojmove ćete skupljati i o njima razmišljati uz tipičnu dalmatinsku večeru, slušajući  klapsko pjevanje i uživajući u prezentaciji nijemoga kola. Autohtoni enološki i gastronomski specijaliteti ovoga kraja vratit će Vas u prošlost još jednom na kraju dana. Tada ćete doista moći reći da poznajete povijest i da ste je okusili.

razgled Splita; obilazak dionice rimske ceste Kurtovići – Klapavice; planinarski put Strožanac; posjet arheološkom lokalitetu Salona (Solin); posjet tvrđavi Klis; razgled Trogira; klapsko pjevanje i nijemo kolo

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od četiri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: razgled Splita (Dioklecijanova palača); 2. dan: obilazak rimske ceste Kurtovići – Klapavice; 3. dan: posjet Saloni, tvrđava Klis; 4. dan: razgled stare gradske jezgre Trogira (UNESCO). Aranžman se može realizirati u periodu od 1. ožujka do 15. lipnja i od 15. rujna do 15. studenog za grupe od osam do 50 osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 3*, 4*, 5* u Splitu dok je prijevoz moguć kombijem i autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads