Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

POTRAGA JADRANOM ZA DOBRIM VINOM

Kušajte kapljice iz svih primorskih vinskih regija Hrvatske. Upustite se u pravu vinsku avanturu uz luksuzni smještaj na raspoloživom brodu za krstarenje s kojim ćete u Dalmaciji od Splita do Dubrovnika doživjeti pravu vinsku čaroliju. Na putu priuštite nepcima zadovoljstvo kušanja vrhunskih vina s bračkih, hvarskih, korčulanskih, peljeških i konavskih vinograda te prošećite čarobnom Dioklecijanovom palačom, rodnim gradom Marka Pola, Korčulom i srednjovjekovnim biserom – zidinama grada Dubrovnika. Ovo područje očarat će Vas ne samo vinskim blagom, već i izuzetnim prirodnim i kulturnim ljepotama koje će Vas ostaviti bez daha. Kušat ćete vina autohtonih hrvatskih sorti kao što su : plavac, plavac mali, dingač, bogdanuša, debit, pošip, pošip čara, malvazija dubrovačka, prošek te naučiti koja se vrsta vina najbolje sljubljuje s određenom autohtonom delicijom. Na taj način, u potpunosti ćete eksplozijom okusa, mirisa i boja udovoljiti svim svojim osjetilima.


degustacija i prezentacija vina u najpoznatijim vinarijama srednje i južne Dalmacije; razgledavanje Hvara i Korčule, Splita i Dubrovnika; uživanje u delicijama tradicionalne dalmatinske kuhinje


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan Split; 2. dan Brač – Bol ; 3. dan Hvar – Jelsa –Vrbanj – Svirče ; 4. dan Hvar – Zavala – Sveta Nedjelja 5.dan – Korčula; 6.danTrstenik – Pelješac; 7. dan Dubrovnik;  8. dan Konavle. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. travnja do 20. svibnja iod 12.rujna do 17. listopada, ovisno o vremenskim prilikama, za grupe od minimalno 12 osoba do maksimalno 18 osoba. Smještaj je moguć u hotelima ili pansionima sa tri ili četiri zvjezdice, dok je prijevoz moguć na brodovima sa tri ili četiri zvjezdice. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, njemačkom i engleskom  jeziku, a na upit i na ruskom jeziku. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads