Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Planinarenje u netaknutoj prirodi

Cetina je najduža dalmatinska rijeka. Zbog svoje ljepote izvor je identiteta i inspiracije za ljude koje uz nju žive. Zbog čistoće i nepostojanja industrije stanovništvo opskrbljuje pitkom vodom. Obiđite s nama najatraktivniji dio kanjona Cetine, između sela Kostanje i Zvecanje te upoznajte jednostavan način života lokalnog stanovništva. Posjetite s nama gusarski grad Omiš te iskoristite slobodno vrijeme za kupanje. Osim rijeke u nizini, krenite i u visinu na planinu Svilaju. Početna točka za uspon na Svilaju je planinarski dom „Orlove stine“, smješten na 1050 m.n.v. Do vrha će nam trebati oko 3 sata laganog hoda, ali na povratku će nas u planinarskom domu dočekati naši domaćini s tradicionalnim, lokalnim ručkom. Za kraj smo ostavili umjereno otkrivanje značajnog krajobraza Sutina, skrivenog bisera i relativnu nepoznanicu za izletnike.

razgled Sinja, europske destinacije izvrsnosti; uspon na Svilaju; kanuing na Cetini; hodanje kroz kanjon potoka Sutine, značajni krajobraz; uživanje u panoramama na raznim mjestima u usponima ili hodanju

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak, razgled Sinja, penjanje na planinu Svilaju (1508 m); 2. dan: šetnja značajnim krajobrazom Sutina, kanjonom potoka Sutine; 3. dan: povratak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od osam do 16 osoba. Smještaj je moguć u hotelu u Sinju sa 3* dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads