Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

PIKANTNA ZAČINJENOST SPLITSKIM OKUSIMA

“U imućnim kućama nekadašnje Dalmacije, svi ti pikantni okusi i mirisi, mirodijski, egzotični, iako međusobno tako različiti, uspijevali su se čudesno stopiti u neku izvornu i rijetku gastronomsku opsjenu. Stara dalmatinska i splitska, granična i etnički mozaička kuhinja, u kojoj su se sa sve četiri strane svijeta slijevale najrazličitije civilizacije i kulinarske maštovitosti, bila je tada označena kao jedna od najboljih u Europi…“. Ovako je u svom autobiografskom „Egzilu“ napisao Enzo Bettiza, talijanski književnik, novinar i političar, i sam rođeni Splićanin. Upoznajte Split kroz kulinarsku turu s brojnim stajanjima u vinskim barovima. Kušat ćemo autohtone sorte vina neobičnih naziva crljenak, tribidrag, bogdanuša, vugava, prč… Uz dodatak najboljih dalmatinskih sireva te kupujući na tržnici, upijat ćemo mirise i kasnije ih sljubljivati s vinom uz večeru.

upoznavanje s poviješću Splita; kulinarska tura po gradu sa stajanjima u vinskim barovima; kušanje vina i dalmatinskih sireva; kratka radionica o vinima; sljubljivanje vina i hrane uz večeru; odlazak na gradsku tržnicu


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan dolazak; 2. dan vinska tura po Splitu; 3. dan odlazak na tržnicu i kasni odlazak iz grada. Aranžman se može realizirati u periodu tijekom cijele godine za grupe od minimalno dvije osobe. Smještaj je moguć u hotelu s tri, četiri ili pet zvjezdica dok je prijevoz moguć našim kombi vozilima ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads