Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

OTKRIJTE POVIJEST OMIŠA

Omiški kraj oduvijek je privlačio svojim tajnovitim klisurama, okomitim stijenama koje su pružale zaklon svima koji su ga trebali. Dopustite da Vas naši stručni vodiči povedu na putovanje u vrijeme hrabrih omiških gusara i zagonetnih heroina poput poznate Mile Gojsalić. Naučite vojne tajne neosvojivog gradića na ušću rijeke Cetine. Zaboravite svakodnevicu i neka vas mašta povede u neka uzbudljiva davna vremena. Osjetite uzbuđenje gusarske bitke i mogućnosti da Vas otmu neke snažne ruke i povedu na more. Zamislite život u starim utvrdama. Uz to iskoristite priliku da oduševite svoje nepce dalmatinskim specijalitetima i uživajte u jedinstvenom spoju mora, rijeke i impresivnih visokih stijena koje okružuju grad Omiš te mu daju osobitu čar tajnovitosti.

obilazak Omiša s vodičem i posjet tvrđavi Mirabela; obilazak tvrđave Fortica u Omišu; obilazak spomenika Mili Gojsalić; muzej Poljica; tvornica Galeb d.d.; vožnja Cetinom, posjet Radmanovim mlinicama

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do četiri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan obilazak Omiša, posjet tvrđavi Fortica; 2. dan muzej Poljica i spomenik Mili Gojsalić; 3. dan posjet tvornici trikotaže Galeb i vožnja Cetinom do Radmanovih mlinica. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 osobe do 40 osoba. Smještaj je osiguran u hotelima s tri zvjezdice, u mobilnim kućicama (u kampu s tri zvjezdice) ili u privatnom smještaju (apartmani s tri zvjezdice i studio apartmani). Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads