Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Osjeti i doživi okuse Brača

Brač je otok krša i kamena, škrte zemlje i malo vode, ali ipak od davnina iz njega crpimo brojne okuse i mirise preko tradicionalnih receptura. Današnja generacija nastavlja tu tradiciju te stvara jela kojima aktivirate sva svoja osjetila. Provozajte se džipovima skrivenim bračkim maslinicima i vinogradima te upoznajte raznolikost vegetacije od koje se stvaraju izuzetne slastice, likeri, marmelade i brojni drugi domaći proizvodi koje možete kušati u lokalnoj konobi. Isprobajte jedinstveni brački ovčji sir kao i hrapaćušu, tradicionalnu slasticu spremljenu prema 350 godina starom receptu. Obiđite s nama lokalni OPG, uberite svježe povrće i zajedno s kuharom domaćinom naučite spremati tradicionalna jela. Za kraj vas vodimo u Škrip i Muzej maslinovog ulja na priču o neizostavnom sastojku svih bračkih specijaliteta.

vožnja džipovima po otoku; degustacije raznih domaćih proizvoda OPG-a u obiteljskoj konobi; posjet kušaonici sira; posjet Dolu i degustacija hrapaćuše; škola kuhanja tradicionalnih specijaliteta; posjet Muzeju ulja


Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak, upoznavanje s mjestom; 2. dan: posjet lokalnom OPG-u; 3. dan: kušaonica bračkog sira, posjet Dolu i degustacija hrapaćuše; 4. dan: škola kuhanja lokalnih specijaliteta i tradicionalni ručak; 5. dan: posjet mjestu Škrip i Muzeju ulja. Aranžman se može realizirati od travnja do studenog za grupe od dvije osobe do 24 osoba. Smještaj je moguć u hotelima i apartmanima dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads