Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Okusi Mediterana

Najbolji način da upoznate ovaj dio Hrvatske je kroz bogatu gastronomiju i enologiju. Doživite ispijanje autohtone sorte vina Tribjana ili Babića gledajući otoke i more koji su se opružili pred podrumom starim 120 godina, a koji se nalazi u opuštajućem vinogradu na obroncima planine. Uživajte i u savršenoj kombinaciji mora, planina i rijeke u mlinu koji datira iz 15. st. u kojem ćete na tradicionalni način pripremati kruh i dalmatinsku peku, a poseban ambijent poboljšat će priče o staroj slavenskoj mitologiji i bogatoj povijesti toga kraja. Aranžman završavamo nečim drugačijim. Sve što trebate je prepustiti se u ruke naših vrhunskih kuhara te stručnih i ljubaznih konobara koji će, uz pomoć nezaboravnog ambijenta i panoramskog pogleda, od večere napraviti doživljaj…

Radionice miješanja tijesta i priprema sastojaka za peku; loženje vatre; pečenja kruha; priče o lokalnoj tradiciji; vinska tura; kušanje rakije, vina i maslinovog ulja; večera u hotelu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: radionica pripreme kruha i peke; 2. dan: izlet na vinsku turu u trajanju od 4 sata; 3. dan: fine dining večera na terasi hotela Split. Aranžman se može realizirati u periodu od lipnja do rujna za grupe od dvije osobe do osam osoba. Smještaj je organiziran u hotelu Split (****)koji se prema Tripadvisoru nalazi na prvome mjestu hotela u Podstrani. Hotel je u neposrednoj blizini svih lokacija koje su uključene u paket. Prijevoz je uključen. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit je moguće i na drugim jezicima. Domaćini su specijalizirani za svoj dio paketa. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads