Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Od polja do stola

Tijekom stoljeća burne prošlosti dalmatinski su težaci od malo plodne zemlje jedva prehranjivali svoje obitelji. Razmjenjivali su plodove teškoga rada s ribarima i istkali posebne veze, običaje i navike koje žive u dalmatinskim kuhinjama i danas, a od 2013. godine uvrštene su na listu UNESCO-ve nematerijalne baštine u sastavu mediteranske prehrane. Provest ćemo Vas kroz sve korake najzdravijeg načina prehrane na svijetu: vodimo vas u Sinjsko polje da vidite odakle dolaze te vrijedne namirnice te kušate slavne arambašiće, ali i ostale delicije viteškoga kraja. U zaleđu Omiša, predivnoj Poljičkoj republici krije se pravo gusarsko blago, a soparnik i peka prvi su od gastro-dragulja u bogatoj škrinji. Svaki otok krije novu čar pa ćete na Braču isprobati vitalac i janjetinu, a Šolta će Vas dočekati s ribom, maslinovim uljem i divnim medom.

Sinjska krajina i arambašići; Poljička republika i degustaciju soparnika, peke i drugih delicija; razgled otoka Brača uz tipični specijalitet vitalac; posjet otoku Šolti uz degustaciju ribe, maslinovog ulja i meda

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet Sinjskom polju, kušanje arambašića i drugih specijaliteta; 2. dan: odlazak u Poljički republiku te kušanje soparnika i peke; 3. dan: razgled otoka Brača te degustacija vitalca i drugih specijaliteta; 4. dan: posjet otoku Šolti, degustacija maslinovog ulja, ribe i domaćeg meda. Aranžman se može realizirati od travnja do listopada za grupe od dvije osobe do šest osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim vozilima, kombijima, gliserom ili trajektom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads