Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Maslinicima do tradicije

Iz škrte zemlje i kamena maslina izvuče ono najbolje, zato njezino ulje koristimo od davnina kao hranu, lijek i neizostavni dio naše kulture i života. Ove bračke, okupane suncem i morem, daju jedan poseban doživljaj prirode u svim osjetilima. Ljekovitost ulja i plodova maslina prelijevat će se okusima. Proživite kulturu branja maslina s lokalnim stanovnicima, uživajući u berbi uz stručan nadzor i neizostavnu marendu u samim poljima. Vodimo Vas skrivenim maslinicima sve do Muzeja ulja i priče iz davnina uz degustaciju njihovih tapenada od maslina. Osim svakodnevne berbe uživajte u ostalim lokalnim proizvodima svojih domaćina posjetom i degustacijom u lokalnom podrumu. Preradite masline koje ste ubrali te ponesite sa sobom najbolji suvenir svojeg odmora – tekuće zlato zatvoreno u bočicu.

branje maslina uz stručan nadzor; izlet džipovima po otoku; posjet i degustacija u Muzeju ulja u Škripu; obilazak lokalnog podruma i degustacije domaćih proizvoda; posjet uljari i prerada maslina uz ulje kao poklon

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak, upoznavanje s mjestom; 2. dan: berba maslina u masliniku; 3. dan: izlet džipovima po otoku Braču; 4. dan: branje maslina i obilazak lokalnog podruma uz degustaciju; 5. dan: branje maslina, posjet uljari te prerada. Aranžman se može realizirati u rujnu, listopadu i studenom za grupe od dvije osobe do 24 osoba. Smještaj je moguć u hotelima i apartmanima dok je prijevoz moguć u našoj organizaciji. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads