Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Magična antička Dalmacija

Bogata povijest Dalmacije ostavila je mnogobrojne tragove. Među najimpresivnije svakako spadaju  stari dalmatinski gradovi, utvrde civilizacije u dugom periodu od antike do danas. Program obuhvaća obilazak najvažnijih povijesnih znamenitosti i lokaliteta na području Dalmacije s naglaskom na ključna mjesta dalmatinske i svjetske baštine. Uz njih neizostavan je i posjet iznimnim prirodnim ljepotama NP Krka koji na najzorniji način svjedoči o tegobnom i uzvišenom prirodnom nasljeđu hrvatske Dalmacije. Obilazak mjesta koja su obilježila povijest ovoga područja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uz stručno vodstvo pruža Vam se nezaboravan doživljaj kroz priče o borbama, pobjedama, porazima, načinu života i svim previranjima tijekom povijesti, a sve to uz izvrsnu dalmatinsku spizu.

Split (Dioklecijanova palača), Šibenik (katedrala sv. Jakova), NP Krka (Skradinski buk, Visovac s franjevačkim samostanom), Zadar (sv. Donat, sv. Stošija, Muzej sakralne umjetnosti), Trogir (zidine, Kairos, Kamerlengo, katedrala)

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od pet dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Split, transfer od aerodroma do hotela, organizirani razgled grada, Dioklecijanova večer s degustacijom vina i večerom u enoteci; 2. dan: Šibenik, NP Krka; 3. dan: Šibenik, Zadar, povratak u Šibenik; 4. dan: Šibenik, Međugorje, Trogir; 5. dan: Trogir (organizirani razgled grada) i transfer do aerodroma. Aranžman se može realizirati od 1. svibnja do 1. studenog ovisno o vremenskim uvjetima, za grupe od 20 do 40 osoba. Smještaj je moguć u hotelima i pansionima sa 3* i 4*. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima (ruski). Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads