Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Kulturna baština s pogledom na more

Gledajući s kopna preko Bračkog kanala, Brač se čini nadohvat ruke. Kamene rive njegovih luka pozornice su života otvorene putniku i turistu što dolazi na otok pa će došljak odmah pomisliti kako mu je sve na dlanu i dostupno. No, Brač je poseban i drugačiji od bilo kojeg drugog dalmatinskog otoka. Svoj, slojevit i osebujan, prepun začudnih kutaka, tajna, različitosti. Na obiteljskom gospodarstvu kušat ćete domaće likere i tradicionalne kolače. U Poljoprivrednoj zadruzi idemo u obilazak postrojenja za proizvodnju maslinovog ulja, a u tvornici sapuna moći ćete kupiti domaće sapune. Razgled uključuje posjet mjesnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, obilazak iskopina starokršćanske bazilike i ostataka benediktinskog samostana. Pješčana plaža Lovrečina idealna je za kupanje i odmor. U masliniku ćete uživati u šetnji i večeri u opuštajućem ambijentu.

posjet obiteljskom gospodarstvu, tvornici sapuna, obilazak Poljoprivredne zadruge; razgled  mjesne crkve, iskopina starokršćanske bazilike i ostataka benediktinskog samostana; večera u masliniku

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak na Brač, smještaj u Postirama; 2. dan: upoznavanje sa zanimljivostima šetnjom kroz Postire, degustacija domaćih proizvoda; 3. dan: uvala Lovrečina s pješčanom plažom, arheološko nalazište Mirje, večera u masliniku; 4. dan: odlazak. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. svibnja do 31. listopada za grupe od dvije osobe do 15 osoba. Smještaj je moguć u hotelu sa 3*ili 4* ili u apartmanima, dok je prijevoz moguć automobilom, kombijem ili mini busom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads