Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Imotski tirkiz – biciklom

Volite kombinirati stručne obilaske s fizičkom aktivnosti? Program cikloture Imotski tirkiz složeni je turistički aranžman koji obuhvaća upravo to. Program se sastoji od obilaska velikog broja hidrografskih i hidrogeomorfoloških objekata kojima obiluje Imotska krajina. Pridružite nam se na edukativnom i aktivnom programu u kojemu ćete upoznati i zavoljeti Crveno i Modro jezero, Prološko blato, jezero Ričice, rijeku Suvaju… Otkada je prokopan i otvoren tunel Sveti Ilija, ni more nam nije daleko pa možete birati smještaj u imotskom kraju ili na Makarskoj rivijeri koju od milja zovemo „okolica Imotskog“. Za bicikliste s visokom razinom biciklističkih vještina i fizičke pripreme program može biti proširen i na područje rijeke Cetine koja također obiluje mnogim hidrološkim posebnostima. Samo odaberite, a mi ćemo Vas povesti na uzbudljivo putovanje!

biciklistički obilazak hidrografskih i hidrogeomorfoloških objekata Imotske krajine (rijeka Vrljika, Crveno i Modro jezero, Prološko blato, jezero Ričice, rijeka Suvaja, Makarska rivijera)

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do šest dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Proložac, razgled izvora rijeke Vrljike, vožnja biciklima uz tok rijeke, vožnja biciklima do ponora rijeke; 2. dan: vožnja biciklima do Imotskog; vožnja biciklima do Modrog jezera uz mogućnost kupanja; nastavak vožnje do Crvenog jezera; 3. dan: vožnja biciklima kroz Imotsko polje, do jezera Prološko blato, nastavak vožnje do akumulacijskog jezera Ričice. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od deset do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 3* i 4* ili hostelima dok je prijevoz moguć autobusom. Stručno vođenje moguće je na svim svjetskim jezicima, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads