Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

GDJE DALMACIJA IZVIRE, GDJE DALMACIJA UVIRE

Ovaj zanimljiv i nadasve poučan program namijenjen je učenicima, studentima i mladima iz inozemstva i Hrvatske, posebice organiziranim školskim i fakultetskim grupama kojima je geografija i hidrografija Dalmacije od interesa temeljem nastavnog ili stručnog sadržaja. Ukoliko istovremeno želite doživjeti ovaj ambijent u turističkom smislu na rekreativan, aktivan i zdrav način, pridružite nam se u obilasku dalmatinskih rijeka Cetine, Vrljike, Žrnovnice i Jadra ali i Modrog i Crvenog jezera, spektakularnih hidrografskih objekata koji spadaju u najimpozantnije prirodne atrakcije Hrvatske. Premda program uključuje obilaske svih vrsta vodenih površina naglasak je stavljen na tekućice, posebno na smjene njihovih karakteristika koje slijede tok od izvora do ušća odnosno ponora. Zaplovite s nama od izvora do ušća.

izvor Cetine – obilazak krškog vrela Cetine; hidroelektrana Peruča i brana; Trilj – rafting na Cetini; Omiš – plovidba od ušća Cetine do Radmanovih mlinica; Imotski – razgled grada; obilazak Modrog i Crvenog jezera

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do pet dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan izvor Cetine – hidroelektrana Peruča i brana – Trilj, rafting na Cetini; 2. dan Omiš – Radmanove mlinice; 3. dan: Imotski – Modrog i Crvenog jezera – Proložac: izvor rijeke Vrljike – vožnja uz tok Vrljike do njenog ponora – predavanje o riječnom raku. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima od dvije do četiri zvjezdice i hostelima. Prijevoz se odvija autobusom. Stručno vođenje moguće je na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, španjolskom i hrvatskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads