Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Franjevačkim tragom

Program Franjevačkim tragom edukativni je program koji obuhvaća obilazak gradova i mjesta Dalmacije od važnosti za kršćansku tradiciju kraja, s naglaskom na obilazak franjevačkih samostana, ali i drugih sakralnih objekata koji se posebno ističu među očuvanim kulturno-povijesnim spomenicima i zdanjima. U okviru kulturne baštine duga franjevačka tradicija posebno je važna i čini jedan od kulturnih temelja čitavoga područja. Obilazimo lokacije na jadranskoj obali poput Trogira, Splita i Omiša, ali i u Dalmatinskoj zagori poput Imotskog i Sinja. Uz lokacije vezane uz franjevačku tradiciju program može obuhvaćati i obilazak drugih povijesnih znamenitosti poput Dioklecijanove palače u Splitu, ali i prirodnih posebnosti poput Modrog i Crvenog jezera kraj Imotskog.

obilazak samostana Trstenik u Splitu, franjevačkog samostana svetog Ante u Splitu, samostana svetog Franje u Imotskom, samostana svete Marije u Zaostrogu, franjevački samostan u Sinju, franjevački samostan u Omišu

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do šest dana. Okvirni program aktivnosti za četverodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet svetištu Gospe Sinjske, franjevački samostan u Sinju; 2. dan: obilazak samostana Uznesenja Marijina u Trogiru, franjevački samostan i crkva svetog Ante u Splitu; 3. dan: samostan Trstenik u Splitu, franjevački samostan u Omišu; 4. dan: samostan svete Marije u Zaostrogu. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 3* i 4* ili hostelima dok je prijevoz moguć autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i svim svjetskim jezicima, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads