Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Fort Dalmacija – utvrde Dalmatinske zagore

Koliko uzvisina – toliko utvrda! Gotovo na svakom vrh u prošlosti je bila izgrađena po jedna utvrda. Neke su opstale do danas, a neke znamo još samo iz predaja. Program Fort Dalmacija obuhvaća obilazak najvažnijih povijesnih znamenitosti i lokaliteta na području Dalmatinske zagore s naglaskom na obilazak fortifikacijskih objekata: Tilurij u selu Gardun kod Trilja koji je uz Burnum bio jedini rimski vojni logor na području današnje Hrvatske; tvrđava Klis; Gradin iznad Vrgorca; tvrđava Topana iznad Modrog jezera u Imotskom, utvrda Prozor u Vrlici; Stari grad u Sinju; utvrda Čačvina kod Trilja itd. Program je prvenstveno zamišljen kao edukativni program / terenska nastava za grupe osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika, ali ukoliko ste na odmoru na Makarskoj rivijeri, provedite jedan dan s nama osluškujući zvukove u kamenu.

Tilurij u selu Gardun kod Trilja; tvrđava Klis; Gradin iznad Vrgorca; tvrđava Topana iznad Modrog jezera u Imotskom, utvrda Prozor u Vrlici; Stari grad u Sinju; utvrda Čačvina kod Trilja

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do sedam dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: vožnja do Vrlike i razgled Prozora, utvrde srednjovjekovnog i rano novovjekovnog grada; vožnja do Sinja i obilazak Staroga grada; 2. dan: Trilj, obilazak Tilurija, rimskog vojnog logora; utvrda Čačvina i okolni fortifikacijski ostatci; 3. dan: vožnja do Imotskog i utvrde Topana; Klis; program Živa povijest tvrđave Klis. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 10 do 100 osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 3* i 4* ili hostelima dok je prijevoz moguć autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom jeziku te na svim svjetskim jezicima, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads