Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Dolce vita

Dopustite si uroniti u čaroliju Dalmacije istražujući njezinu prekrasnu netaknutu prirodu i bogatu tradiciju otoka Brača i Dalmatinske zagore. Nigdje nije lakše ogladnjeti nego na pješačkim stazama otoka Brača. Pješačka staza Dolce vita raj je za sva čula. Stazom nije lako prošetati zbog obilja gastronomskih specijaliteta koji vas dekoncentriraju, no sasvim je sigurno da ćete biti nagrađeni iskustvom autentične ljepote. Vina ove regije naširoko su poznata kao i tradicionalna domaća jela od čuvene bračke janjetine. Mala, slikovita naselja i sela Zagore, s izobiljem u kulturi i baštini, savršen su spoj prošlosti i današnjih dana, moderna su mjesta gdje ljudi žive u harmoniji s prirodom, spoj koji se može doživjeti samo kroz tradicionalne vrijednosti kojih u drugim sredinama više nema.

upoznavanje kulturne baštine Splita, Trogira i Brača; obilazak muzeja ovoga kraja; degustacija autohtonih jela i vina; spravljanje soparnika i jela pod pekom; zip-line nad kanjonom Cetine

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do osam dana. Okvirni program aktivnosti za osmerodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak i smještaj; 2. i 3. dan: posjet kamenolomima na Braču i klesarskoj školi; 4. dan: sajam Zadvarje; 5. dan: Split i Trogir (razgled gradova i njihovih znamenitosti); 6. dan: Sinj i Sinjska krajina; 7. dan: Omiš i Omiška zagora; 8. dan: povratak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do dvadeset osoba. Smještaj je moguć u hotelu sa 4* dok je prijevoz moguć vlastitim vozilom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads