Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

DALMATINSKIM TRAGOVIMA KRALJA ARTURA

Legendarni britanski kralj Artur, vođa vitezova Okruglog stola, u Dalmaciji? Ne samo u Dalmaciji, nego još i k tome Dalmatinac! Istraživači tvrde da je legendarni britanski kralj Artur bio rođeni Dalmatinac. Znamo da se kupao na plažama Igrane, koja zapravo nosi ime po njegovoj majci (Igraine). Pouzdano znamo također da je volio tradicionalno jelo soparnik. Krenite s nama tragovima velikog heroja. Posjetit ćemo ostatke njegovog ladanskog imanja te plažu na kojoj je uživao u čistim vodama Jadrana. Pokazat ćemo Vam kako se i dan danas priprema omiljeno jelo kralja Artura – soparnik. Na kraju dana pozvat ćemo Vas na večeru u mjesto s nevjerojatnim pogledom kanjon rijeke Cetine gdje ćete uz čašu dobrog biranog vina pohraniti mnoštvo emocija koje će se skupiti toga dana.

povijesni lokaliteti vezani za vođu vitezova Okruglog stola; učenje pripremanja soparnika na starinski način; tipičnu dalmatinsku večeru uz nezaobilaznu čašu domaćeg vina i nezaboravni pogled na na kanjon rijeke Cetine

 
Aranžman je moguće realizirati u trajanju od jednoga dana. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe. U svakom programu osim navedenih atrakcija, osiguran je smještaj u prostorima s dvije, tri ili četiri zvjezdice (prema zahtjevu gostiju) uključujući doručak, ručak i večeru, prijevoz, a prema potrebi i gradske vodiče te pratitelja tijekom puta. Vođenje je moguće na engleskom, njemačkom, talijanskom, francuskom, hrvatskom i poljskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podaci su informativnog karaktera i nisu obavezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads