Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Dalmatinski UNESCO-vi biseri

Sigurni smo da još niste bili u lovu na bisere. Pođite s nama biciklom i načinite nisku toliko sjajnih bisera da im je i UNESCO dao svoju zaštitu. Upoznaj bogatu baštinu prirodnih ljepota i kulture Dalmacije, jedinstvene gradove Dalmacije pod zaštitom UNESCO-a te osjeti duh tradicionalnog života i kuhinje ovoga podneblja vozeći bicikl cca 50 km. Posjećujući prekrasne plaže i zaštićene vinograde u okolici Primoštena, okusite dalmatinske vinske kapljice. Upoznajte UNESCO-ove gradove Split i Trogir, razgledajte Šibenik i njegovu ljepoticu – katedralu svetog Jakova. Nezaboravnom vožnjom kanjonom rijeke Krke stići ćete i do čarobnog Nacionalnog parka Krka. A kad Vam bude dosta bicikla, slijedi odmor i vožnja autobusom do Trilja gdje ćete večerati uz zvuke folklora Dalmatinske zagore. 

vožnja biciklom dalmatinskim gradovima Splitom, Trogirom i Šibenikom; vožnja kanjonom rijeke Krke; posjet NP Krka; degustacija vina u Primoštenu; posjet Sinju i Muzeju Sinjske alke

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: posjet gradovima pod UNESCO-vom zaštitom Splitu i Trogiru, vožnja uz plaže i zaštićene vinograde do Primoštena, degustacija vina; 2. dan: Šibenik, katedrala svetog Jakova, NP Krka, večera u Trilju uz folklornu glazbu i nastup; 3. dan: Sinj, posjet Muzeju Sinjske alke. Aranžman se može realizirati od 1. svibnja do 1. studenog, ovisno o vremenskim prilikama, za grupe od 20 do 40 osoba. Smještaj je moguć u hotelu ili pansionu sa 3* ili 4*. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, a na upit i na ruskom jeziku. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads