Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Dalmacija kroz oči i ruke žene

Ova tura predstavlja osnove Dalmacije, glavne elemente od kojih je ona sastavljena i koji čine njezin duh i način života. Igrom slučaja, sve te elemente na ovoj turi upoznat ćete kroz rad uspješnih žena.  Kamen je glavni materijal za izgradnju kuće, ali afirmirana umjetnica s otoka najpoznatijeg baš po kamenu pokazat će vam kako je on još puno, puno više. A kad ga se teškom mukom razgrne, ispod kamena krije se ponešto zemlje. Akademska kiparica zajedno će s Vama od te zemlje stvarati umjetnost, a treća će dama, šefica poznatog restorana, pred vašim očima stvoriti bogat obrok iz mora i kopna. Četvrta dama iz škrte zemlje velikim trudom izvlači vrhunsko vino koje će Vam s ljubavlju predstaviti. Peta dama sve će zaokružiti bogatstvom boja slikajući s vama akvarel.

saznajte priču o raskoši kamena, na tečaju grnčarstva stvorite umjetnost, otkrijte bogatstvo mirisa i okusa dalmatinskog jela, kušajte vrhunska vina i obojite dušu bojama Dalmacije na tečaju akvarela

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od tri do osam dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: otok Brač, razgled otoka i otkrivanje umjetnosti iz kamena; 2. dan: razgled Salone nakon čega slijedi tečaj keramike; 3. dan: razgled grada Splita i „show cooking“; 4. dan: razgled Velog Varoša te vođena degustacija vina; 5. dan: tečaj akvarela. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od dvije osobe do šest osoba. Smještaj je moguć u hotelima s 4* i 5* dok je prijevoz moguć osobnim automobilom i kombijem, gliserom ili trajektom prema vremenskim uvjetima. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads