Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Čarolija na Perućkom jezeru

Kada dođete na Perućko nestvarno plavo jezero, pitomi, zeleni okoliš odaje dojam da osim samostana u toj djevičanskoj prirodi nikada ničega nije bilo. No, na dnu jezera kriju se tragovi potopljenih sela, nekada najvećih u ovome kraju. Kad vodostaj padne, a on varira i do trideset metara – tu izroni cijelo jedno mjesto: vidite točno njegove konture, organizaciju života. Tu ima pod vodom i velikih kuća na kat, kao i cijeli jedan most preko Cetine koji je spajao velike Koljane. Vozeći bicikl stazama oko ovog umjetnog jezera, nastalog izgradnjom brane osjetit ćete savršeni mir zbog raseljenog stanovništva. Ploveći čamcima na relaciji Perućko jezero – Dabar, ponekad ćete imati osjećaj da lebdite iznad tajnovitog sela. Za kraj dana ostavit ćemo Vas da u miru, uz ručak saberete dojmove i vratite se u Sinj.

razgledavanje Sinja; vožnja biciklom (Med Paths Aequum) Sinj – Karakašica – Suhač – Panj – Perućko jezero, vožnja čamcem i rafting na relaciji Perućko jezero – Dabar; ručak u Dabru u braniteljskoj zadruzi

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od dva do tri dana. Okvirni program aktivnosti za trodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: dolazak u Sinj, razgled stare gradske jezgre; 2. dan: vožnja biciklističkom stazom (Med Paths Aequum) Sinj – Karakašica – Suhač – Panj – Perućko jezero, vožnja čamcem i rafting na relaciji Perućko jezero – Dabar, ručak u Dabru u braniteljskoj zadruzi za avanturistički turizam „Patriot“; 3. dan: povratak. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od osam do 16 osoba. Smještaj je moguć u hotelu dok je prijevoz moguć u organizaciji agencije. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads