Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Čari srednje Dalmacije i otoka Visa

Moćni antički narodi i kasniji osvajači nisu ostavili traga samo na dalmatinskom kopnu, već i na otocima. Među najimpresivnije svakako spadaju stari dalmatinski gradovi, utvrde civilizacije u dugom periodu od antike do danas. Obiđite najvažnije povijesne znamenitosti i lokalitete na području Dalmacije s naglaskom na ključna mjesta dalmatinske i svjetske baštine. Neizostavan je i posjet iznimnim prirodnim ljepotama NP Krka koji na najzorniji način svjedoči o tegobnom i uzvišenom prirodnom nasljeđu hrvatske Dalmacije. Obilazak mjesta koja su obilježili povijest ovog područja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uz stručno vodstvo posjetiteljima se pruža nezaboravan doživljaj kroz priče o borbama, pobjedama, porazima, načinu života i svim previranjima tijekom povijesti, a sve to uz izvrsnu dalmatinsku spizu.

Vis (terme, kazališta, gradski bedemi); Komiža (Muzej ribarstva); Hum (Titova pećina) i posjet vinariji s degustacijom; Split; Omiš; tvrđava Klis; Sinj (Muzej Sinjske alke); Trogir (zbirka Kairos, Kamerlengo, katedrala)

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od sedam dana. Okvirni program aktivnosti za sedmerodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: Split – Vis; 2. dan: Vis (rimske terme, Muzej grada Visa, degustacija vina, pršuta i sira u vinariji Lipanović), nastup folklorne grupe; 3. dan: Vis, Komiža, Split, Omiš; 4. dan: Omiš, Šibenik, NP Krka; 5. dan: Omiš, Klis, Sinj; 6. dan: Sinj, Međugorje, Sinj; 7. dan: Sinj, Trogir, transfer do aerodroma. Aranžman se može realizirati od 1. travnja do 1. lipnja i od 15. rujna do 1. studenog ovisno o vremenskim uvjetima. Smještaj je moguć u hotelima i pansionima sa 3* i 4*. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima (ruski). Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads