Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Čari pješačenja i ljepota Dalmacije

Dalmacija nije samo jedan lako prepoznatljiv dio Hrvatske. Dalmacija su i otoci i planine. Dalmacija je i more i zaleđe. Dalmacija su i gradovi sa svojom tisućljetnom poviješću. Kako je najbolje sve to upoznati? Pješačenjem u manjim skupinama. To je upravo ono što Vam nudimo. Upoznajte područje Splitsko-dalmatinske županije i Dalmatinske zagore s naglaskom na pješačenju i obilasku prirodnih ljepota u kombinaciji s razgledom kulturno-povijesnih lokaliteta. Kretat ćemo se u manjim skupinama jer se na taj način stječe bolje iskustvo za sve. Provodit ćete više vremena u interakciji s vodičem, bit će manje čekanja, ugodnija je atmosfera, skupina je bliskija, a i smanjen je utjecaj na okoliš i zajednicu koja se posjećuje o čemu mi osobito vodimo brigu.

razgled Trogira, Solina; tematska staza „Ilirski put“, brdo Kozjak (779 m); povijesna cesta Dugopolje – Dicmo – Aequum (Čitluk) – Servitium; eko-etno selo Karoglani u Zmijavcima, Prološko jezero i Prološko „blato“

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od pet dana. Okvirni program aktivnosti za peterodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: razgled Trogira i Solina; 2. dan: pješačenje po brdu Kozjak i cestom Servitum; 3. dan: posjet Karoglani i močvarnom području Prološko blato; 4. dan: razgled Sinja i Trila; 5. dan: Brač. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. ožujka do 15. lipnja i od 15. rujna do 15. studenog za grupe od osam do 20 osoba. Smještaj je moguć u hotelima sa 3, 4, 5* u Splitu, Makarskoj i Trogiru dok je prijevoz moguć kombijem i autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads