Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Biciklistička avantura Srednjom Dalmacijom

Uživajte u vožnji biciklističkim stazama i prirodnim ljepotama Srednje Dalmacije. U pet biciklističkih tura posjetit ćete povijesne, gastronomske i enološke lokacije, a pritom imati dovoljno vremena za uživanje u pogledu na gradove, obale, otoke i nacionalne parkove. Prva ruta vozi se Dalmatinskom zagorom. Kreće se iz Sinja te se kružno prolazi kroz Hrvace, Panj, Rumin, Obrovac Sinjski, Han i Glavice Gornje. U drugoj ruti upoznat ćete tri vrgorska polja. U trećoj turi vozi se otokom Bračem iz Supetra preko Trolokvi do prekrasne uvale Babin Laz. Stat ćemo u lokalnoj konobi na tradicionalni ručak. Otok Hvar domaćin je četvrtoj turi koja kreće u Jelsi i prolazi kroz Starogradsko polje. Kraj će biti na makarskoj rivijeri kroz Makarsku i Tučepe gdje je glavni fokus netaknuta priroda, uživanje u pogledima te kupanje u moru.

dalmatinska večera uz klapsko pjevanje; razgled Splita; obilazak vojne ceste Salona – Klis – Andetrium; posjet svetištu Gospe Sinjske u Sinju te Omišu (utvrda Fortica i Mirabela); obilazak Starigrada i grada Hvara

Aranžman je moguće realizirati u trajanju od sedam dana. Okvirni program aktivnosti za sedmerodnevni aranžman obuhvaća: 1. dan: razgled Splita i dalmatinska večera uz klape; 2. dan: bike ruta i razgled; 3. dan: posjet Sinju; 4. dan: bike ruta i razgled; 5. dan: Brač; 6. dan: bike ruta Hvar; 7. dan: bike ruta Makarska rivijera. Aranžman se može realizirati u periodu od 1. ožujka do 15. lipnja i od 15. rujna do 15. studenog za grupe od 8 do 20 osoba. Smještaj je moguć u Splitu i Makarskoj u hotelima sa 3*, 4*, 5* dok je prijevoz moguć bike kombijima ili autobusom. Stručno vođenje moguće je na hrvatskom i engleskom jeziku, a na upit i na drugim jezicima. Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

digital nomads