Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Najteža staza – ona koja vodi do vrha Biokova i koja ulazi u kategoriju zahtjevne i teške staze i za koju je uz dobre bicikle potrebno biti i u dobroj kondiciji. Uspon na najviši vrh Sv. Jure na 1762 metra nadmorske visine s pogledom na otoke i unutrašnjost Srednje Dalmacije bit će vam nagrada za uloženi napor.

Najpopularnija staza – Game of Thrones je staza kojom se obilazi najviše zanimljivosti. Staza polazi iz Splita s Rive i obilazi Game of Thrones lokalitete: Dioklecijanove podrume, Antoličin mlin i Kamenolom (Žrnovnica) te tvrđavu Klis. Staza obilazi i lokalitete ušća rijeke Žrnovnice, potok u kliškom polju, izvor rijeke Jadro, etno selo, antičku Salonu, Vranjic i park šumu Marjan. Duljina staze je 55 km.

Najslikovitija staza – Stara sela koja iz Podstrane preko Žrnovnice ide do Gornje Podstrane pa se preko Gornjih Duća spušta u Omiš i natrag istim putem. Ova staza pruža panoramski pogled na cijeli istočni dio Splitske rivijere, od Splita do Omiša, i na sve srednjodalmatinske otoke.

Najduža staza – Staza sv. Juraj je cestovna staza duljine 180 km i 3814 m visinskog uspona. Staza obilazi sva naseljena mjesta na otoku Braču i sve otočne atrakcije.

digital nomads