Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Imotska kujundžuša je najstarija autohtona sorta koja daje nježno vino voćnog okusa i vrlo specifične arome, a  njezina kvaliteta nagrađena je i certifikatom vrhunskog vina. Od bijelih sorti u Imotskom kraju se uzgajaju chardonnay, sauvignon, pošip i pinot sivi te žilavka, dok su među crnim sortama najčešći trnjak i vranac.

Značajka sinjskoga kraja kad je riječ o tradicionalnoj preradi grožđa u vino je činjenica da se u ovom kraju miješaju crne i bijele sorte grožđa. Rezultat takvog načina prerade je vino hrvaština, svijetlocrvene boje, umjereno trpko i s visokim udjelom kiselina. Riječ je o vinu koje sadrži stare autohtone sorte ninčušu, glavinku, plavinu i crljenak.

DALMATIAN HINTERLANDSPLITSKA-RIVIJERAMAKARSKA-RIVIJERABRACHVARVIS
digital nomads