Službena stranica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije

Recite „da“ u zagrljaju ljepote

Najljepši dan u vašem životu učinite nezaboravnim na nekoj od skrivenih uvala Srednje Dalmacije, njezinih raskošnih povijesnih dvoraca i stoljetnih katedrala, pa ga obojite  mirisom lavande i najljepšim zalazom sunca. Vaše vjenčanje na našoj obali i zaleđu ili otocima bit će poseban doživljaj kako za vas tako i za vaše goste.

Srednja Dalmacija jedna je od najpopularnijih destinacija za vjenčanja koja odišu originalnošću koje oduševljava. Bilo da izaberete srednjovjekovne dvorce na otocima ili obali, hotele najviše kategorije, luksuzne vile u Zagori i na obali ili terase uz more, taj važan događaj ispunit će vam srce ljepotom prirode, okusa i nezaboravnih panorama.

Izdvajamo za vas:

Tvrđava Fortica, Hvar jedinstvena je fortifikacija sagrađena za vrijeme mletačke vladavine, a obnovljena 1579. godine. S nje se pruža nezaboravan pogled na grad Hvar i okolne Paklene otoke

Dvorac Martinis-Marchi, Maslinica, otok Šolta učinit će vaše vjenčanje bajkovitom pričom uz doživljaj plemićkih odaja tri stoljeća starog dvorca, danas preuređenog u baštinski hotelski objekt najviše kategorije.

Galerija Meštrović, Split je muzej umjetnosti u Splitu, posvećen radu kipara Ivana Meštrovića iz 20. stoljeća. Galerija čuva i predstavlja najznačajnije Meštrovićeve radove, a park skulptura, zajedno s dvjema terasama s kojih se pruža pogled na more i otoke, jedna je od glamuroznijih lokacija za  vjenčanja.

Fortica, Vis Fort George, srednjovjekovnu utvrdu sagradila je britanska kraljevska ratna mornarica prije 200 godina. Danas je spomenik ljepote arhitekture tog vremena smješten na brdašcu iznad grada Visa i krasi ulaz u samu uvalu.

Bonj, Les bains Beach Club, Hvar uređena je plaža u gradu Hvaru koji sa svojih 310 sunčanih dana godišnje obiluje aromatskim biljem zbog kojeg zrak neprestano miriše na lavandu, ružmarin i vrijesak. Bonj je biser arhitekture iz 1927. koji odiše retro–mediteranskim štihom. Kolonada od bijelog kamena pored mora i privatni morski pontoni stvaraju savršenu pozadinu za nezaboravnu proslavu vjenčanja uz more.

Vila Dalmacija, Split jedno je od rezidencijalnih zdanja neposredno uz morsku obalu, u krilu Marjanske šume, s prekrasnom terasom i prostranim parkom pa se do nje može doći brodom ili cestom. Jedinstven ambijent prekrasne terase okružene kolonadama s fontanom u sredini nudi glamur i raskoš, a istovremeno jednostavnost uživanja uz more.

digital nomads